KAPAN MANEH…!!!

17 May

Sakwijine dino nang stasiun Pasar Turi Onok wong papat podho gak kenale numpak sepur Argowilis jurusan Suroboyo – Bandung.

Sing pertama ibu-ibu umure sekitar 60an. Ketokane termasuk keluarga ningrat lek ndhelok pacakane.

Sebelahe ibu-ibu iku onok cewek ayu koyok gadis sampul majalah umure sekitar 20an.

Nang ngarepe ibu-ibu iku mau onok tentara nggawe seragam dines, lengkap karo tanda jasane. Pokoke berwibawa, umure sekitar 48an.

Sebelahe tentara mau onok arek lanang gondrong umure 25an. Ketokane Arek band2an.

Pas sepure wes budhal nang perjalanan, wong papat iku ngobrol macem-macem. Sampek moro-moro sepure melbu terowongan athik lampune sepur mati pisan, dhadhi pueteng dedet pol. Wong papat iku malih meneng kabeh mandek gak ngobrol blas.

Gak suwe moro-moro onok suworo pipi disun “SRUUP…” terus mari ngono ono suworone wong dikaplok CEPLAK..!!!. Wis mari ngono sepi maneh.

Sing ibu-ibu iku mau mbatin, ”Wah hebat arek wedhok sebelahku iki, isok njogo harga dirine, gak gelem diperlakukno sembarangan”.

Terus sing arek wedhok sebelahe ibu-ibu mau yo mbatin pisan, ”Gak salah tah, sing ngesun mau iku, wong onok arek ayu koyok aku kok malah mbah-mbah tuwek sing disun”.

Lha sing tentara iku ambek ngusap-ngusap pipine sing kenek kaplok melok mbatin pisan, ”Jangkrik…, gak melok ngesun tapi kenek kaplok. Dikiro aku pengecut tah, lek aku gelem gak usah ngenteni peteng. Wah tersinggung aku !!!”.

Lha arek band2an sebelahe tentara iku karo ngempet ngguyu melok mbatin pisan…..

”Kapan maneh rek…, isok ngaplok kolonel gak athik ketemon. Padahal sing tak sun mau iku tanganku dhewe”.

Cerita dan tokoh ini hanya rekaan semata dan disunting dari beberapa sumber,jika ada kesamaan tokoh dan cerita mohon maaf sebesar-besarnya karena ini hanya bagi-bagi senyum semata.

Note : “Jangan pipis sembarangan”

Advertisements

One Response to “KAPAN MANEH…!!!”

  1. penikmatfajar May 18, 2011 at 12:56 am #

    huahaha… yo iki bahayane ilmu kebatinan..
    kabeh podo mbatin thok…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: