Ulang Taon !!!

5 May

Cak Mu’ali ulang taon sing ke 40. Atine rodhok sumpek soale pas tangi isuk bojone meneng ae gak ngucapno selamat, koyoke lali.

Pas sarapan katene budhal kerjo, anak-anake yo mbidhek kabeh gak onok

sing eling ulang taone Bapake. Akhire Cak Mu’ali budhal kerjo ambek ati nelongso.

Tibake bareng teko nang kantor, Ning Jupe konco kantore nyambut ”Sugeng Enjing Cak Mu’aliiii…..Selamet Ulang Taon yooo…..!!”

Cak Mu’ali atine girang kemrengseng,  tibake jek onok wong sing eling ambek ulang taone. ”Wah . .pancen kebacut temenan anak bojoku mosok lali ambek ulang taonku” pikire Cak Mu’ali.

Pas arep mangan awan, Ning Jupe ngejak metu wong loro.

Pikire Cak Mu’ali, “Waduh kapan maneh rek oleh tawaran koyok ngene”,

ketepakan Cak Mu’ali wes suwe naksir Ning Jupe pisan cumak gak wani

ngomong.  ”Yok opo lek awake dhewe leyeh-leyeh nang kos-kosanku Cak ?” jare Ning Jupe ambek ngalem.  Cak Mu’ali ho-oh ae.

Pas sampek kos-kosan, Ning Jupe ngongkon Cak Mu’ali ngaso dhiluk.

”Cak !!.. anggepen iki omahmu dhewe. Aku tak nang kamar dhiluk yo, wis

tah pokoke aku onok kejutan gawe sampeyan.” jare Ning Jupe.

Pas ditinggal ijenan, Cak Mu’ali wis mbayangno kejutan teko Ning Jupe,

Atine mpot-mpotan gak sabar. Pikire Cak Mu’ali “Aku yo isok nggawe kejutan rek!!”, akhire Cak Mu’ali nyoplok klambine kuabeh sampek blejet-jet ambek ngenteni Ning Jupe salin. Cak Mu’ali terus merem mbayangno bodine Ning Jupe ambek mudho kelesetan nang sofa. Ndhadhak ujug-ujug onok suworo rame, Cak Mu’ali kuaget sampek mecithat masang kuda-kuda koyok wong arep silat krungu onok wong akeh nyanyi selamet ulang taon.

Bareng Cak Mu’ali noleh, tibake Ning Jupe nggowo kue tar ambek anak bojone Cak Mu’ali metu teko kamar.

Cerita dan tokoh ini hanya rekaan semata dan disunting dari beberapa sumber, jika ada kesamaan tokoh dan cerita mohon maaf  sebesar-besarnya karena ini hanya bagi-bagi senyum semata.

Note : “Jangan pipis sembarangan”


Advertisements

2 Responses to “Ulang Taon !!!”

  1. penikmatfajar May 5, 2011 at 3:27 am #

    jiakakakak….. langsung ‘barang’ e cak Mu’ali mungsreeettt…

    • messoirawan May 5, 2011 at 3:32 am #

      wkkkk….iku sakjane kelanjutane ngunu…tp saru hehehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: